(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Євген Булах - представник компанії Vodafone Україна , анонсував 2 технології від компанії на початок 2020 року:

1) VoLTE (англ. Voice over LTE - голос по LTE) - технологія передачі голосу по мережі LTE, заснована на IP Multimedia Subsystem (IMS). Дозволяє надавати голосові послуги та доставляти їх як потік даних LTE. VoLTE має втричі більше голосову ємність та ємність даних, ніж мережі 3G UMTS і до шести разів більше, ніж мережі 2G GSM. Крім того, вона вивільняє пропускну здатність, оскільки заголовки пакетів менші, ніж у неоптимізованої VoIP/LTE.

2) VoWiFi (Voice over WiFi) - технологія, що дозволяє робити голосові дзвінки зі свого номера та надсилати SMS за допомогою смартфона, що знаходиться в зоні покриття Wi-Fi.

Тобто можна телефонувати через Wi-Fi-роутер. Цей варіант подобається більше, тому що при слабкому/відсутньому покритті Vodafone, але маючи інтернет від іншого провайдера, можна дзвонити як у рідній мережі. Але найкрутіше це дзвонити з-за кордону - причому без плати за роумінг, використовуючи Wi-Fi з'єднання, можна буде віртуально перебувати в мережі домашнього (українського оператора) і платити за своїм базовим (українським) тарифом.
Причому без будь-яких окремих програм типу Вайберов і додаткових надбудов. Правда смарт повинен підтримувати сценарій роботи – " Wi-Fi Calling ".

Wi-Fi Calling дозволяє здійснювати голосові дзвінки та відеодзвінки, пересилати SMS та MMS по базовій мережі стільникового оператора, використовуючи будь-яку доступну мережу Wi-Fi.

Ну і звичайно Vodafon поставлять IMS-ядро на свою мережу.

Хочеться уточнити, що наразі протиставляються три технології:
1. SIP-додаток. Задіює потужність процесора, у зв'язку з цим підвищена витрата електрики як очікування. Працює в будь-яких IP мережах будь-яких операторів світу за домашнім тарифом. Це GPRS, CDMA, WCDMA, LTE, WiFi тощо. Не потрібно використовувати додаткові пристрої.
2. VoLTE використовує розширений функціонал LTE модему, не використовуючи процесор. Працює лише в мережах LTE і лише за наявності у цих мережах IMS-ядра. У мережах GPRS, CDMA, WCDMA, WiFi не працює. У чужих мережах тарифікація за дорогими роумінговими тарифами.
3. WFC (ВайФак) використовує розширений функціонал WiFi модему, не використовуючи процесор. Працює тільки в мережах WiFi і тільки за наявності оператора IMS-ядра. У мережах GPRS, CDMA, WCDMA, LTE не працює. У чужих мережах WiFi тарифікація за домашніми тарифами, якщо підберете пароль до чужої WiFi мережі. Без доступу до WiFi абсолютно марна навіть якщо ваш смарт знаходиться в мережі LTE. Якість зв'язку залежить від втрат пакетів у тій чи іншій мережі WiFi, тобто якість не гарантується.

Звідси висновок: Найбільш універсальним рішенням є звичайний програмний SIP-клієнт .