Проектування, монтаж та обслуговування комп'ютерних мереж


Комп'ютерна мережа – це складна структура, що з різних компонентів і вузлів. Створення комп'ютерних мереж потрібно довіряти лише висококваліфікованим фахівцям, які знають всі нюанси роботи складових комп'ютерних мереж за тих чи інших обставин.

Створення комп'ютерної мережі – це складний процес, який потребує ретельної підготовки. Найважливішим етапом створення будь-якої мережі є її проектування. Перед монтажем мережі необхідно визначити її функції та завдання. Потім розробляється топологія, середовище та протоколи передачі даних. Лише після цього вибирається обладнання та складається кошторис.

Комп'ютерна мережа нормально функціонуватиме лише якщо вона спочатку добре продумана і правильно спроектована з можливістю подальшого масштабування та модернізації.

Етапи монтажу комп'ютерних мереж:
  • підготовка приміщень до встановлення мережі;
  • прокладання кабелів;
  • монтаж активного обладнання;
  • налаштування програмного забезпечення
  • пуско-налагодження
Всім етапам необхідно приділити достатньо уваги.


Обслуговування комп'ютерних мереж

Правильне та регулярне обслуговування комп'ютерних мереж – це запорука надійної роботи мережі. Навіть якщо система була якісно спроектована та монтована, у процесі функціонування можуть виникнути різні ситуації. Може знадобитися переналаштування або модернізація комп'ютерної мережі. Активне та пасивне обладнання мережі може вийти з ладу, можуть статися збої ПЗ. Висококваліфіковане сервісне обслуговування дозволить підтримувати кабельну мережу в робочому стані.