(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Рівень випромінювання SAR

Рівень SAR мобільних телефонівце показник, який характеризує максимальну величину електромагнітного випромінювання різних моделей мобільних телефонів .

Specific Absorption Rate - SAR

Даним показником вимірюють величину шкідливого впливу мобільних телефонів на людину.

Одиницею вимірювання SAR є ват на кілограм.

  • У Європі допустиме значення випромінювання становить 2 Вт/кг для 10 г тканин.
  • У США використовується інша система вимірювань - Федеральне агентство зв'язку ( FCC ) сертифікує тільки ті стільникові апарати, SAR яких не перевищує 1,6 Вт/кг для 1 грама тканин.
  • В Україні своя система вимірювання випромінюваної потужності — у ватах на квадратний сантиметр.

На сьогоднішній день не є великим секретом те, що мобільні телефони цілком здатні впливати на людський організм. Про цей вплив ведеться багато суперечок. Одні вчені намагаються довести, що випромінювання телефонів може завдавати досить відчутної шкоди здоров'ю людини. Інші навпаки стверджують, що випромінювання телефонів, що не перевищує певних норм, практично нешкідливе для організму людини. Кому з них довіряти – вирішувати Вам. На цю тему існує безліч різних статей, тому на цьому питанні не будемо докладно зупинятися.

Для оцінки максимальної випромінювання мобільних телефонів використовують величину SAR.

SAR (Specific Absorption Rate) – це питомий коефіцієнт поглинання електромагнітного випромінювання організмом людини. Вимірюється SAR у Ваттах на кілограм (Вт/кг).

Для мобільних телефонів зазвичай вказується максимальний рівень SAR . Тобто. Ця величина характеризує електромагнітне випромінювання телефону за його роботі на максимальну потужність. Насправді ж поточне значення SAR найчастіше значно нижче і залежить від багатьох чинників. Наприклад, у зоні слабкого прийому поточний рівень SAR буде вищим, ніж SAR для того ж телефону, що працює в зоні впевненого прийому. Також у момент встановлення з'єднання рівень SAR матиме високе значення, т.к. телефон у цей час часто працює з більшою потужністю, ніж під час розмови.