(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Телефони CDMA та все про стандарт СДМА

Цей розділ розповідає про телефони CDMA та про все, що з ними пов'язано. Небагато історії допоможе Вам вивчити це питання найбільш повно.

Деякі терміни та поняття:

Телефон CDMA – це телефон, який завжди знаходиться при Вас, має широкий асортимент слуг і потребує мінімальних матеріальних витрат. Магазин CDMAVATAGA знайомить вас з CDMA і пропонує придбати термінали та телефони CDMA, а також підключити CDMA в Києві до найвідоміших операторів CDMA в Україні. Це оператори «СDMA Україна» та «Інтертелеком».

CDMA связь

CDMA – це доступ, що має поділ і є множинним. Канали трафіку у такому разі створюються шляхом присвоєння всім користувачам певного числового коду, що розповсюджується по всій смузі. Тимчасового розподілу не існує, всі користувачі мають доступ до всієї ширини каналу. Смуга частот кожного каналу дуже велика, трансляції абонентів перекривають один одного, але завдяки наявності різних кодів можуть бути розрізнені.



GSM связь GSM – це стандарт стільникового зв'язку, який має поділ стандарту за принципом TDMA і має високий рівень безпеки за рахунок зашифрування з відкритим ключем. Він був розроблений Європейським інститутом стандартизації електрозв'язку.

Cdma 2000 – подальший розвиток стандарту другого покоління CDMAOne. Передбачалося, що подальшим розвитком CDMAOne стане IS-95C, і дуже часто виробники використовують саме цей термін. Саме CDMA 2000 є офіційним оновленням стандарту, який був створений та впроваджений у загальне користування компанією Qualcomm і затверджений ITU. Документи LucentTechnologies містять термін IS-2000. У результаті МСЕ (міжнародний союз електрозв'язку) вибрав з 10 проектів, які були запропоновані, 5 для інтерфейсів 3-го покоління IMT-2000? в тому числі: IMT-MC, що є варіантом багаточастотної системи CDMA 2000. У ній забезпечується зворотна сумісність зі стандартним обладнанням CDMAOne. Наступний із 5 загальноприйнятих стандартів IMT-2000 – IMT-DS, був створений на основі проектів W-CDMA і став основою європейської системи UMTS. На початку 2003 року близько 15 мільйонів користувачів CDMA з 127 мільйонів користувалися технологією CDMA 2000. У перші 7 місяців 2002 року в Америці та Азії запустили 11 мереж CDMA 2000 та їх число становило 18. Це становило 99% ринку 3G. Число абонентів IMT-MC становило 14,8 мільйонів, UMTS - 0,13 мільйона. Але не можна проігнорувати той факт, що реалізована фаза CDMA 2000 1Xне є 3Gв повному розумінні цього слова, тому що не може дотягнути до обов'язкових двох мегабіт. Тому її зазвичай називають 2,5G. Спочатку CDMA 2000 була поділена на 2 фази – 1Х та 3Х. По відношенню до першої фази використовують термін IS-95C. Друга була пізніше названа 1XEV, розділивши її на 2 фази - CDMA 2000 1XEV-DO та CDMA 2000 1XEV-DV. Саме стандарт CDMA 1XEV-DOмається на увазі під 3G IMT-MC. Стандарт 1x EV-DO прийняли у жовтні 2000 року. Він має на увазі певну схему роботи, а саме: прилад здійснює пошук мережі 1Х і 1Х EV одночасно, передача даних здійснюється за допомогою 1Х EV, голоси - за допомогою 1Х. Стандарт 1X EV-DV відповідає всім нормам 3G.

CDMA 450 – В Україні на даній частоті надається бездротовий інтернет оператором MTC Коннект. Це послуга на базі EV-Do Rev.A та EV-Do Rev.B.

Стільникові телефони CDMA - це мобільний пристрій, призначений для комунікації. Воно використовує комбінацію радіопередачі та звичайного телефонного зв'язку, щоб здійснювати зв'язок у певній зоні покриття, яка складається з так званих «сот». У сучасному світі стільниковий зв'язок є найпоширенішим серед усіх типів мобільного зв'язку. Саме тому стільниковий телефон зазвичай називають мобільним, хоча мобільний телефон – це також супутниковий або радіотелефон.

Телефони CDMA – це телефони, які використовують стандарт CDMA.

EV-DO интернет

1XEV-DO - це певна стадія розвитку стандарту мобільного зв'язку CDMA 2000. Головною відмінністю від EV-DV є те, що змінився лише інтерфейс передачі даних, а голосова передача збереглася подібно до тієї, що була в CDMA 2000 1X і CDMAOne. Максимально доступна швидкість передачі даних в EV-DO дорівнює 2,4 Мбіт на секунду.

FDMA - особливий метод використання радіочастот, при якому в одному діапазоні частоти знаходиться тільки один абонент, кожен користується різними частотами в межах стільника. Являє собою застосування частотного мультиплексування в радіозв'язку. З цієї причини до закінчення початкового запиту канал є закритим до сторонніх сеансів зв'язку. Повна дуплексна передача FDMA потребує двох каналів, один з яких призначений для передачі, другий – для прийому. FDMA був використаний у першому поколінні аналогового зв'язку та в таких стандартах, як AMPS, N-AMPS, NMT, ETACS.

 

WCDMA – особлива технологія радіо інтерфейсу, яка була обрана великою кількістю операторів стільникового зв'язку, щоб забезпечити радіо доступ до широких смуг для підтримки послуг 3G. Дана технологія призначена для того, щоб надавати високошвидкісні мультимедійні послуги: відео, доступ в Інтернет, відеоконференції. Даний вид технології забезпечує швидкість до 2 Мбіт на близькій відстані та 384 Кбіт на великих відстанях та забезпечує повну мобільність. Ця швидкість передачі потребує широкої частотної смузі, це є причиною того, що ширина смуги WCDMA дорівнює 5 МГц. Цю технологію можна додати до мереж GSM і PDC, що використовуються. Це робить стандарт WCDMA найбільш практично використовуючи ресурси мережі та глобальної сполучуваності.

SMS-ШЛЮЗ - засіб, що дозволяє користувачам різних стільникових операторів (GSM, CDMA, DAMPS) безпроблемно зв'язуватися один з одним за допомогою SMS-сервісу.

TD-SCDMA – китайський стандарт стільникових мереж третього покоління. Він був створений для уникнення відрахувань на бік за користування зареєстрованими технологіями CDMA2000 та WCDMA.

3G WiFi роутер – 3G роутер, маршрутизатор. Служить для незалежного підключення кількох абонентів до Інтернету за допомогою одного модему 3G. (3G Wi-Fi Dlink, Asus)

Cingular Wireless - є найбільшим оператором американського стільникового зв'язку з кількістю абонентів понад 58 млн. Компанія володіє найбільшою цифровою мережею передачі в США. У існуючому зараз вигляді Cingular була сформована за допомогою злиття та поглинання . В результаті вона почала керувати мережами, які використовують різні стандарти передачі даних. Найбільш широко використовуваний стандарт GSM . Крім того Cingular використовує мережі передачі даних GPRS та мережами на основі EDGE .

D-AMPS – це цифровий стандарт стільникового зв'язку на частоті 825 – 890 МГц. Особливістю мереж мобільного зв'язку, які працюють у DAMPS, є їхня ємність, яка нижча в порівнянні з цифровими системами (GSM, CDMA). Однак у той же час досить більше, ніж у аналоговій системі NMT-450 і AMPS. Об'єм каналу становить 300 кГц, поділ каналів FDMA за частотою як і AMPS. Крім того, можна використовувати і поділ у часі каналів TDMA, як у GSM і в CDMA2000 1X EV-DO. Можна сказати, що американський стандарт DAMPS продовжив розвиватися як європейський стандарт GSM. Можливе підключення автоматичного роумінгу та SMS. Можливо використовувати мобільні апарати як в аналоговому та цифровому режимах. У випадку, якщо користувач телефону аналогової мережі AMPS перебуває в цифровій мережі — DAMPS, для використання надаються аналогові канали. Але в подібному випадку, переваги цифрового зв'язку він не зможе оцінити. Цей стандарт відрізняється від GSM тим, що тут неможливо безперешкодно міняти застарілі версії телефонів на новіші та переносити старий номер у новий телефон. У стандарті GSM це можливо зробити, замінивши SIM-карту, в DAMPS єдиний вихід - звернутися до спеціального сервісного центру стільникового оператора. А тим часом, оновлення телефонних моделей відбувається щодня. Достатньо згадати про вже існуючу версію телефону, виготовлену подібно до наручного годинника і з функцією голосового набору номера.


CDMA system – система СДМА.

CDMA technology -технологія СДМА.

is 95 cdma - спочатку планувалася як стандарт пересувного зв'язку та насичена словами 'mobile'. Саме тому в даний момент є складним розібратися в даному понятті. Саме система CDMA здійснює "безболісне" перемикання абонента при його пересуванні між стільниками. Це дуже імпонує багатьом операторам та абонентам.



SMS SMS - це система, яка дозволяє отримувати та відправляти короткі текстові повідомлення, використовуючи мобільний телефон. * SMS дає можливість підтримувати листування, подібне до пейджера. * Можливо відправляти смс на вимкнений або мобільний апарат, що знаходиться поза зоною доступу мережі. Як тільки абонент вийде на зв'язок, він одразу отримає ваше послання. * Можливо відправляти смс адресату, який в той же час розмовляє телефоном. * За допомогою послуги, яка підтверджує доставку SMS-повідомлення, можна дізнатися про момент виходу адресата на зв'язок. * За допомогою спеціального типу SMS, які називаються EMS, можливо надсилати/приймати різні види мультимедіа * Можливо здійснити підписку на розсилки інформації про курс валют, погоди тощо. Технологію коротких повідомлень підтримують основні мережі (GSM, NMT, D-AMPS) , CDMA). Також короткі повідомлення можна надсилати за допомогою інтернету та інших мереж, при цьому використовуються спеціальні програми, загальноприйняті sms-форми та самі шлюзи мобільних операторів.


cdma news - новини СДМА в Україні.

Wi-Fi передача данных Wi-Fi – це стандарт для обладнання широкосмугового радіозв'язку, який призначений для створення місцевих бездротових мереж Wireless LAN. Монтаж подібних мереж використовується там, де проведення кабельної системи неможливо або невигідно з матеріальної точки зору. Завдяки можливості хендовера клієнти можуть використовувати різні точки доступу в рамках мережевого покриття Wi-Fi без переривань у з'єднанні. Був створений об'єднанням Wi-Fi Alliance на основі стандартів IEEE 802.11. Апарати, які мають пристрої клієнтського Wi-Fi, мають можливість приєднуватися до місцевої мережі та використовувати доступ до Інтернету, де це можливо.


WAP интернет WAP – це спосіб отримання доступу до інтернет-ресурсів за допомогою виключно стільникового телефону, не використовуючи комп'ютер або модем. Загалом це стандарт, який описує засіб, за допомогою якого інтернет інформація передається на екран мобільного телефону. Теоретично, якби дисплей стільникового телефону міг відображати багато інформації, як і комп'ютерний монітор, то WAPне мав би відмінностей від передачі звичайних WEB-сторінок. Однак через маленьку роздільну здатність дисплея стільникового телефону, відображення WAP-сайтів відзначається слабкою графікою та анімацією, а кількість інформації є мінімальною.



GPS навигация GPS – система супутникової навігації, яка часто називається GPS. Дає можливість у будь-якій точці Землі (навіть приполярні області), практично за будь-яких погодних умов, навіть у космосі, дізнатися про місце розташування та швидкість пересування об'єктів. Система була створена, втілена у життя та використовується Міністерством оборони США.



CDMA modem – модем CDMA. 3g модем, який використовується для підключення бездротового інтернету.

Verizon Wireless – другий стільниковий оператор США за кількістю абонентів. За даними на квітень 2006 року, кількість абонентів компанії досягла числа 56 млн. клієнтів, а територія покриття стала найбільшою серед усіх операторів стільникового зв'язку США. Компанія була зареєстрована в Нью-Джерсі і є спільним твором Verizon Communications і Vodafone Group.


технология UMTS UMTS - третє покоління стільникового зв'язку, яке планує замінити системи GSM, що існують в даний час. UMTS забезпечує наявність несучої мережі та радіомережі. Радіомережа має компоненти стільникового обладнання та основної станції, між ними здійснюється передача даних. Несуча мережа призначена для з'єднання базових станцій одна з одною та створення зв'язку з всесвітнім павутинням та мережею ISDN. При значно більшої пропускної смузі (5 МГц), ніж у GSM (200 кГц), використання системи CDMA передачі дає можливість передачі будь-який інформації у своїй швидкість передачі залишається високої (до 2 мбіт/с). Це дає можливість UMTS бути набагато швидше, ніж ISDN і GSM. З'являється можливість передавати до 2 відеофайлів у режимі реального часу, використовуючи повну роздільну здатність та залишаючи при цьому прийнятну якість. Цікавою особливістю UMTS є підтримка різних протоколів передачі, такі як TCP/IP, разом із мобільністю.

EDGE - цифрова технологія, що використовується для стільникового зв'язку, що функціонує як надбудова над 2G та 2.5G (GPRS) мережами. Вона може працювати в TDMA та GSM мережах. EDGE – це спосіб розширити можливості мереж GSM. На основі EDGE можуть працювати: ECSD, EHSCSD, EGPRS. EDGE був створений у 2003 році та використовувався спочатку лише в Північній Америці.

SIM-карта - визначальний модуль абонента, який застосовується в стільниковому зв'язку. SIM карта використовується зазвичай у GSM-мережах. Мережі 3G, що ґрунтуються на принципах GSM, теж мають особливу картку визначення, яка називається USIM. Картки клієнтів у деяких випадках використовують у мережах типу CDMA/TDMA. Головне завдання SIM-картки – збереження визначальних даних про обліковий запис. Це дає абоненту можливість без проблем змінювати мобільні телефони, не змінюючи свого облікового запису, а просто встановивши свою стару сім-карту в новий телефонний апарат. Разом з тим, у мобільних телефонах мереж, які не застосовують SIM-картки (AMPS, NAMPS, DAMPS, NMT-450) ці дані зберігаються в його пам'яті та поміняти телефон із збереженням інформації можна лише за допомогою перепрограмування телефону. Зазвичай це здійснюється лише фахівцем контактного центру стільникового оператора та за певну плату. До того ж SIM-картка може зберігати деякі додаткові дані, наприклад, книгу абонента з телефонними номерами, списки вхідних/вихідних дзвінків, текст SMS-повідомлень. SIM-карта має мікросхему пам'яті, яка підтримується шифруванням. До однієї СІМ-карти може належати кілька телефонних номерів, які записані в комутаторах HLR стільникової мережі. Однак жоден оператор стільникового зв'язку не використовує цю можливість. SIM-картку слід встановлювати в SIM-утримувач мобільного телефону, який у сучасних апаратах зазвичай знаходиться під акумулятором. Дане розташування не дозволить змінювати SIM-картку, не вимикаючи телефон. Спочатку сім-картки нагадували своїми розмірами кредитні картки, проте процес мінімізації мобільних телефонів сприяв прийняттю нового стандарту зменшеного розміру.



Порівняльна таблиця поколінь стільникового зв'язку:  

Покоління 1G 2G 2.5G 3G 3.5G 4G
Початковий час досліджень 1970 1980 1985 1990 <2000 2000
Закінчення розробок 1984 1991 1999 2002 2006-2008 2008-2011
Сервіс одночасна передача даних зі швидкістю до 9,6 кбіт/с
стандарт аналоговий,
підтримка смс
стандарт цифровий
пакетна передача даних
великий обсяг,
швидкості до 2 Мбіт/с
ще більший обсяг,
збільшення швидкості мереж третього покоління IP-орієнтована мережа,
більший обсяг, підтримка мультимедійних файлів, швидкості понад сто мегабіт на секунду
Ширина каналу 1,9 кбіт/с 14,4 кбіт/с 384 кбіт/с 2 Мбіт/с 3-14 Мбіт/с 1 Гбіт/с
Стандарт AMPS, TACS, NMT TDMA, CDMA, GSM, PDC GPRS, EDGE, 1xRTT WCDMA, CDMA2000, UMTS HSDPA єдиний стандарт
Мережа PSTN PSTN PSTN, мережа пакетної передачі даних мережа пакетної передачі даних мережа пакетної передачі даних Інтернет