(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Рекомендації для придбання 3G модему для мобільного інтернету

Мобільний інтернет третього покоління, побудований на базі технологій CDMA, UMTS, HSDPA або Wi-Max, стає все доступнішим і привабливішим з кожним днем. Багато користувачів використовують його постійно як основний канал інтернет доступу та альтернативу кабельному інтернету. Виникає дилема при виборі 3G модему, оскільки на українському телекомунікаційному ринку є великий вибір моделей модемів різного форм-фактора з різною ціновою політикою.

Як же правильно підібрати та купити 3G модем?

Звернути увагу при виборі пристрою слід на такі моменти:

  • Форм-фактор . Для підключення модему до комп'ютера використовуються різні інтерфейси. USB, PCMCIA, PCMCIA Express, Ethernet та ін. Безумовно, лідером є всім нам звичний та універсальний USB роз'єм, який присутній на всіх стаціонарних комп'ютерах та ноутбуках.
  • Універсальність . В даний час вже не рідкість у продажу модеми 3G/4G з одночасною підтримкою декількох стандартів зв'язку. Наприклад, Pantech UM 190 може працювати як у CDMA мережах, так і в GSM та UMTS/HSDPA. USB модем Franklin U300 працює з CDMA 1x EV-DO Rev, HSDPA та WiMAX. Погодьтеся, рішення, з яким Ви завжди залишитеся на зв'язку. 
  • Компактність . Розміри та вага гаджета також не останнє питання, що виникає при покупці 3G модему. 
  • Додатковий функціонал . Наявність Ethernet порту, Wi-Fi модуля або GPS-приймача завжди буде приємним плюсом. 

Щодо виробників даного обладнання.

Головним постачальниками 3G-модемів на український ринок є два китайські флагмани – компанії ZTE та Huawei. Всі операторські брендовані модеми з написом Київстар або МТС на корпусі виробляються цими компаніями. Причина тому - це два найбільші телекомунікаційні виробники Китаю і в буквальному сенсі є світовими монополістами з виробництва 3G-модемів та чіпів для смартфонів. У свою чергу, слід зазначити, що обидві компанії випускають мобільні модеми високої якості.

На якому стандарті зв'язку бездротового мобільного інтернету зупинитися при покупці 3G-модему. За оцінками незалежних експертів, швидкість мобільного інтернету в Києві не перевищує двох Мегабіт за секунду. Рекордсмен за швидкістю бездротового у Freshtel. Інтертелеком може похвалитися максимальною швидкістю до 14,7 мегабіт. У конкретних випадках з використанням технологій EVDO Rev.B швидкість досягала 6 Мбіт/с, але такий комфорт прив'язує до дорожчих тарифів. Якщо говорити про масовий чи "народний" мобільний інтернет, то середня швидкість доступу – 1 Мбіт за секунду. Багато в чому говорячи про швидкість, все залежить від рівня сигналу від найближчої базової станції та її завантаженості. Обов'язково поцікавтеся про покриття операторів у місці, де ви хочете користуватися послугою, виходьте з цього при виборі оператора 3G зв'язку і купівлі модему.

Підібрати та купити 3G модем Ви можете у нашому електронному магазині. Скористайтеся консультацією фахівця телефоном або безпосередньо в магазині.