(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(
НАтройка антенны для интернета за городом

Налаштування 4G 3G антени

Налаштовувати антену можна як мінімум двома способами. Але від вибору способу налаштування антени кардинально залежить результат отриманих швидкісних характеристик.

І так, вибираючи простий спосіб налаштування, Вам потрібно просто підключити антену до USB модему та направити у бік найближчої базової станції оператора, яка веде мовлення 4G або 3G. З'ясувати, де знаходиться та сама базова станція, можна у тих підтримки оператора якого Ви обрали. Вся суть налаштування антени полягає в тому, щоб в інтерфейсі модему, в тій самій програмі, яка встановилася на комп'ютер при першому запуску побачити максимальну кількість паличок сигналу. Як тільки Ви досягли цього, можна вважати антену налаштованою.

Якщо Ваша мета налаштувати своє обладнання якісно і отримати високу швидкість, тоді є другий спосіб. Для цього необхідно виконати ті самі дії, що і в першому способі, за винятком напрямку антени. Антену також необхідно спрямовувати у бік найближчої базової станції, але для точного налаштування використовувати іншу програму.

ПЗ Mobile Data Monitoring Aplication (MDMA):

Програма управління USB-модемами та моніторингу рівня сигналу в мережах 2G (GSM)/3G (WCDMA900,1800,2100)/4G (LTE Band5, Band7, Band38, Band40 та Band41). Рекомендуємо використовувати її для налаштування антен для мереж передачі даних нашого виробництва. Сумісна з більшістю модемів виробництва Huawei, Option, Novatel, Sierra Wireless та ZTE.

Mobile Data Monitoring Application (MDMA)

Завантажити: MDMA 1.1.0.3

Завантажити плагін для MDMA: MDMA Plugin від Entropiy

Програма для вимірювання потужності сигналу USB модему – MDMA

Програма 'Mobile Data Monitoring Application ' дозволяє дізнатися такі речі:

  • Частоту, на якій працює базова станція
  • Режим обміну даними між модемом та базовою станцією
  • Рівень сигналу на вході модему
  • Співвідношення сигнал шум

Вона вважатиме весь спожитий трафік, вкаже реальну швидкість з'єднання та потужність модему в децибелах. До речі, крім модемів нею можна користуватися, наприклад, для моніторингу супутникової антени та інших пристроїв, що працюють у GSM-мережах. Це реалізовано за рахунок підтримки USSD-запитів до обладнання. До речі, за бажанням список доступних запитів та опис призначення кожного з них можна отримати в розділі Довідка.

Деякі пристрої (переважно 3G-модеми) підтримують кілька режимів роботи. Mobile Data Monitoring Application дозволяє перемикатися між цими режимами. Робиться це, знову ж таки, за допомогою USSD-запиту.

Інтерфейс у програми досить простий, але трохи перевантажений специфічною інформацією, яка стане в нагоді швидше сервісному фахівцю, ніж звичайному користувачеві. Розробники чудово розуміли це і розмістили інформацію таким чином, щоб найважливіша відображалася у верхній частині екрану, а найменш важлива – у нижній.

Програма не вимагає установки і складається з одного файлу, який можна запустити звичайним способом або при необхідності з командного рядка з додатковими параметрами. Щоб програма запрацювала з модемом, він сам насамперед має бути належним чином встановлений у системі з відповідними драйверами та ініціалізований.

Далі клацаємо правою кнопкою мишки по ярлику і вибираємо ВЛАСТИВОСТІ. У полі об'єкт потрібно прописати COM порт /port: com* замість зірочки номер COM порту, на якому визначився модем, має, вийде наприклад, так C:\mdma.exe /port:COM466

Порт MDMA

Після цього можна запускати програму.

Додатково встановивши плагін Entropiy, зможемо отримати рівень сигналу у великому вікні з можливістю голосового оповіщення.

MDMA

ВЫбор чатоты 3G 4G

Настройка MDMA

Багато параметри підходять для мереж UMTS і LTE , т.к. для організації розрахованого на багато користувачів доступу в радіоканалі тут використовується подібна технологія W-CDMA . При початковому налаштуванні крутимо антену поблизу напрямку базову станцію в межах 10°-15° і відзначаємо рівень сигналу в рядку ' RSSI '. Крім цього, необхідно стежити за рядком ' SNR '. Тут ми бачимо два значення. Перше - той самий рівень сигналу, переважно він збігається чи близький до значення RSSI, друге - ставлення сигнал/шум. Чим менше ці негативні значення по абсолютній величині – тим краще. Зазвичай обидва значення корелюють, але трапляються випадки коли доводиться шукати положення з мінімальною перешкодою. Крім того, необхідно пам'ятати, що відношення сигналу шум залежить не тільки від умов прийому, але і від завантаженості мережі.

При налаштуванні параметр ' Connection Type ' потрібно встановити в ' 3G Only ', однак у важких умовах прийому можливо доведеться розпочати налаштування в режимі GSM. У рядку ' RAT ' ми можемо бачити протокол 3G яким модем підключився до базі. Досягши максимальної якості з'єднання ми можемо перевірити, чи це так при остаточному налаштуванні на максимальну швидкість. Для цього запускаємо що або на закачування або нескінченний пінг якогось вузла і дивимося на рядок ' Negotiated QoS ', там ми бачимо приблизну швидкість Uplink і Downlink в kbps . Повертаючи антену в невеликих межах, остаточно знаходимо найкраще положення.

Не завжди найближча до вас база може дати найбільшу швидкість. Дальня база може бути менш завантаженою, підтримувати більш просунутий та швидкісний протокол, траса у напрямі на неї може бути менш шумною. Тому якщо в зоні досяжності у вас є кілька баз, має сенс перепробувати їх усі і вибрати найкращу за швидкістю та менш завантажену.

Після виконання такого точного налаштування антени Ви однозначно отримаєте високу та найбільш стабільну швидкість 3G або 4G інтернету.