Мільйон абонентів найбільшого українського оператора Інтертелеком залишився без зв'язку

Великий український інтернет-провайдер " Інтертелеком " припинив роботу через обшук СБУ, внаслідок яких в одеському офісі було вилучено обладнання.

Обшук СБУ в Інтертелеком

Причиною обшуку стали звинувачення у сепаратизмі. Компанію звинувачують у сприянні спецслужбам Російської Федерації , прослуховуванні абонентів України, причому не лише своїх, а й усіх операторів.

У СБУ повідомили, що одне з українських підприємств телекомунікаційних послуг передало у користування російським провайдерам частину свого обладнання та мережі в анексованому Криму.

"Трафік з півострова надходив на технічний майданчик компанії на території України, через який забезпечувався телефонний зв'язок Криму з Росією та невизнаною Придністровською Молдавською Республікою. Фактично підприємство продовжувало надавати телекомунікаційні послуги на території півострова, що заборонено законодавством України", - йдеться у повідомленні.

У СБУ розповіли, що завдяки протиправним діям працівників підприємства російські спецслужби отримали можливість несанкціонованого втручання у роботу телекомунікаційних мереж українських операторів зв'язку.

"Під час обшуків у технічних та офісних приміщеннях підприємства телекомунікаційних послуг оперативники СБУ виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим", - зазначили у відомстві.

СБУ відкрила кримінальне провадження.