(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Що таке VoIP GSM шлюз?

Шлюз - це мережний пристрій, який перетворює дзвінки (голосовий трафік) з Інтернету в GSM мережі і навпаки. Два в одному - VoIP GSM шлюз поєднує в собі функціонал двох окремо взятих шлюзів - VoIP та GSM. Що веде до здешевлення витрат на апаратну частину проекту з впровадження цифрової телефонії та полегшує її налаштування.

Принцип роботи VoIP GSM шлюзу

Давайте розглянемо принцип роботи IP GSM шлюзу на прикладі. Припустимо, що маємо наступне завдання: менеджеру компанії потрібно зробити з офісу 20 вихідних дзвінків клієнтам на мобільні номери (Київстар/Vodafone/Lifecell). За умовою прикладу, ми збираємося купити GSM VoIP шлюз, тому всі дзвінки відбуватимуться через офісну IP АТС, точніше через номери, виділені IP провайдером (SIP телефонії). Як правило це міські номери, і дзвінки незважаючи на досить гнучкі тарифи IP телефонії, дзвінки з місцевого SIP номера на мобільний номер тарифікуватимуться за вищим тарифом.

Зниження витрат на корпоративний зв'язок

Після покупки GSM VoIP шлюзу, дзвінки будуть відбуватися і оплачуватись вже по-іншому: набираючи номер, GSM VoIP шлюз автоматично визначає за кодом номера телефону, на якого оператора буде здійснено дзвінок і перемикається на sim-карту, яка забезпечить на цей дзвінок найнижчий тариф. Наприклад, при наборі коду 067, шлюз автоматично вибере канал шлюзу де встановлена сим картка оператора Київстар з безлімітним тарифом на дзвінки всередині мережі.

GSM IP Gate

Достатньо підібрати оптимальні тарифи та налаштувати gsm ip шлюз один раз, у результаті можна економити щомісяця досить суттєві суми. Кожен стільниковий оператор пропонує тарифи зручні для певних умов: об'єднавши всі варіанти в єдиному шлюзі, можна здійснювати лише найвигідніші дзвінки, зокрема міжміські.

IP, VoIP чи SIP GSM шлюз?

Давайте розберемося з термінологією, так як у нас склалася ситуація, коли 3 словосполучення за фактом позначають один і той же пристрій. IP телефонія – це телефонний зв'язок по Інтернет-протоколу (Internet protocol або IP), а саме це набір протоколів, технологій та методів для набору номера, додзвону, передачі голосу, відеоповідомлень через Інтернет. IP телефонія є складовою загальної технології VoIP (Voice over IP). Ця технологія (VoIP) окрім передачі голосу по IP у телефонії, використовується також для передачі медіа по IP: онлайн фільми, вебінари та інше. IP телефонія може бути реалізована за допомогою таких найпоширеніших протоколів: SIP, H.323, MGCP, H.248, SIGTRAN, SCTP, SCCP, Jingle, IAX2, Unistrim та інші. Найчастіше використовуваний у цифровій телефонії це – SIP протокол – session initiation protocol – протокол сеансного встановлення зв'язку, який визначає ініціацію та завершення сеансу користувача та забезпечує передачу голосу, відео та повідомлень.

Виходячи з цього, можна дійти невтішного висновку, що VoIP GSM шлюз - це найбільш узагальнюючий термін цілого класу пристроїв, головним завданням яких є переклад медіа-даних (у разі - це голосовий трафік) з IP мережі, тобто Інтернету, у мережі GSM оператора і назад. IP GSM шлюз – це шлюз, який на відміну від VoIP GSM передає не медіа дані, а лише голосовий трафік. У свою чергу, SIP GSM шлюз - це ще більш вузьке визначення типу GSM VoIP шлюзу і передбачає те, що GSM SIP шлюз повинен підтримувати передачу медіа даних (голосу) по SIP протоколу. На сьогодні SIP протокол є одним із найпоширеніших протоколів IP телефонії та підтримується всіма GSM VoIP шлюзами.

Пару слів про виробників GSM VoIP шлюзів

Що стосується виробників, то з тих, що представлені на ринку України, найкраще себе зарекомендували: Hybertone, OpenVox і Yeastar.

Hybertone - китайська компанія, розробник і виробник телекомунікаційного обладнання, має широку продуктову лінійку: WCDMA VoIP шлюзи, GSM VoIP шлюзи з внутрішніми антенами, GSM VoIP шлюзи з внутрішніми антенами, крос-мережні RoIP шлюзи, VoIP FXS/F . Обладнання компанії Hypertone одним із перших з'явилося на ринку України, у зв'язку з цим на сьогодні на базі цих шлюзів розроблено вже чимало рішень. Виробник дає гарантію своєї продукції 18 місяців. Найбільш популярними моделями GSM SIP шлюзів Hybertone є: GoIP-1 GoIP-4 GoIP-8

Наша команда розраховує, що цей невеликий матеріал, присвячений VoIP GSM шлюзам виявився для вас корисним і відповів на питання, що виникають, хочемо нагадати, що купити GSM VoIP шлюз ви можете в Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Львові, Ужгороді, а також у нас є зручна та швидка доставка в будь-яке місто України (здебільшого, з сьогодні на завтра). Залишилися питання, чи будемо раді відповісти по телефонах чи в чаті.