(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Бездротовий мобільний інтернет через 3G WiFi роутер  

Люди, які втомилися від великої кількості проводів, які віддають перевагу швидкому і доступному в будь-який час зв'язку з глобальною мережею, все частіше користуються послугами мобільного інтернету 3G. Такий інтернет просто незамінний у місцях, де можливість користуватися дротовим інтернетом відсутня. З різних причин (технічним чи економічним) дротовий інтернет відсутня у багатьох населених пунктах, навіть у деяких районах великих міст.

3G роутер Wi-Fi

На даний момент вже багато користувачів оцінили плюси та переваги мобільного інтернету. Тарифи на користування послугами Інтернету 3G стають все вигіднішими, водночас суттєво зростає швидкість. У деяких випадках користуватися ним стає в рази вигідніше і дешевше, ніж звичайним дротовим доступом до Інтернету. Особливу популярність бездротовий інтернет отримав як WAN з'єднання для ділових цілей.

Для маленького офісу в 3-4 комп'ютери, яким не потрібний трафік для надсилання великих обсягів інформації, набагато зручніше використовувати 3G підключення. Це дає насамперед можливість не робити у роботі тривалих перерв під час переїзду на нове місце. А також мобільний інтернет дає найбільш безперебійне підключення, оскільки кабельний зв'язок проходить через велику кількість вузлів. Якщо на одному з них станеться непередбачувана зникнення напруги, то скористатися інтернетом на робочому місці буде неможливо.

З цієї причини виробниками мережного обладнання було відкрито 3G роутери. Вони представлені так званими Інтернет-шлюзами, що складають категорію мережевих маршрутизаторів, через які можна встановлювати WAN з'єднання.

Існують також 3G термінали, які представлені модемом та маршрутизатором 3G. Дане обладнання випускається в меншій кількості і в більшості випадків маршрутизатори дають можливість підключення модемів різних виробників, а іноді навіть можливість підключення WAN.

Одними з найвідоміших виробників роутерів 3G є D-Link і Asus . Вони найбільш популярні у США та Європі, годяться в основному для домашнього використання. У них немає можливості використання WAN підключення, лише 3G. У них є чотири Ethernet порти та бездротовий Wi-Fi, який отримав виняткову популярність у Штатах. Загалом цього маршрутизатора вистачить для використання в будинку чи навіть у малому офісі.

Однак у роутерах інших виробників є функції, які можуть бути вкрай бажані в умовах малого офісу. Наприклад, функція, що дозволяє побудувати VPN, тобто. об'єднати дві локальні мережі, розташовані у різних місцях, за допомогою Інтернету. Наприклад маршрутизатор 3G Vigor здатний підтримувати таку функцію, також має можливість підключення WAN, розширені рівні безпеки в мережі і можливість використання VoIP. Таким чином, нині є достатній вибір маршрутизаторів, здатних задовольнити велику кількість потреб.

Не всі люди можуть оцінити роль маршрутизаторів. Адже можна використовувати стандартну конфігурацію для проведення мережі в офіс або будинок. Тобто підключити до інтернету всі комп'ютери за допомогою WAN каналу, відкритого через сервер 3G. Але цей спосіб підключення не є безпечним і не захищає від витоку інформації або шкідливих атак.

Також слід пам'ятати про певні правила побудови локальних мереж. Адже очевидно, що при покладанні додаткових завдань пристрій починає працювати з набагато більшим навантаженням, що призводить до передчасного зносу. Через постійно зростаючі обсяги інформації в сучасному світі, сервер є найбільш обмеженим ресурсом, на який лягає величезна відповідальність зберігання та обробки інформації. Всім відомо, що будь-яка машина може мати велику кількість збоїв.

Плюс до всього на сервері мають проводитись систематичні регламентні роботи. Пояснюючи простою мовою, під час проведення таких робіт, якщо до серверу прив'язано підключення Інтернет і локальна мережу, всі користувачі будуть відключені, що, безсумнівно, перешкодить роботі офісу. Використання роутера 3G дозволяє користуватися локальними ресурсами та інтернетом, незважаючи на роботи на сервері. Збої в роботі самого роутера - явище, що дуже рідко зустрічається, так як він не накопичує інформацію.

3G роутери Wi-Fi

Часто кожному члену сім'ї потрібен доступ до Інтернету. Для того щоб забезпечити максимальну зручність у створенні даних умов, якнайкраще підходить 3G роутер Wi-Fi . Wi-Fi є бездротовим підключенням до мережі, яке набуло величезного поширення на території США та Європи та звільняє людину від проводів.

Маршрутизатор Wi-Fi подвоює можливості Інтернет-підключення. Найкращий варіант – встановити роутер на дачі або у приватному будинку. Це дозволить користуватися послугами Інтернету з кількох комп'ютерів одночасно. Також зручно використовувати технологію Wi-Fi в офісі, так як це не вимагає встановлення кручений пари і при перестановках не потрібне нове підключення робочих місць. Отже технологія Wi-Fi у разі істотно економить час і гроші. Крім того, до мережі можна підключити необмежену кількість комп'ютерів, а організувати таку мережу можна дуже швидко і без особливих зусиль.

Єдиною умовою є наявність функції прийому Wi-Fi у комп'ютерів, яку можна налаштувати за допомогою спеціальних USB-пристроїв. Актуальним стає питання безпеки, адже таким чином до мережі може підключитись будь-який комп'ютер. Але подібні мережі мають потужний захист у вигляді паролів, до того ж доступ може бути обмежений за спеціальними серійними номерами, які є у будь-якого мережного пристрою.

З названих причин при виробництві 3G роутерів їх намагаються оснастити Wi-Fi передавачами.