(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

3G репітер для посилення сигналу

Коли йдеться про мобільний швидкісний інтернет, дуже часто згадується про мережі 3G. Що таке 3Gі що це нам дає? Історично стільникові мережі проходять певні фази свого розвитку. Ці етапи прийнято ділити на свого роду покоління ( G eneration). Сучасні мережі UMTS, EVDO в Україні належать до мереж третього покоління. 3G – це бездротовий зв'язок третього покоління. Швидкість передачі в таких мережах досягає кількох десятків мегабіт, на відміну 2G мереж GSM (EDGE), де швидкість сягає трохи більше 0.1-0.3 Мбіт/сек.

3G в Україні надають оператори зв'язку: Київстар, Lifecell, Vodafone (МТС) та ТріМоб. У клієнтському обладнанні має бути підтримка мереж: UMTS, WCDMA, HSDPA, HSUPA, HSPA, HSPA+

3G оператори України

Два основні стандарти 3G в Україні – це UMTS (HSDPA) та CDMA EVDO Rev.B. Всі сучасні 3G модеми та телефони побудовані на сучасних чіпсетах підтримують обидва ці стандарти. UMTS працює на частоті 2100 МГц - і тому має досить невеликий радіус покриття від однієї базової станції. Такі мережі вимагають наявності великої кількості станцій і це питання часу. На даний момент він діє лише у густонаселених містах мільйонниках.

Оператор Інтертелеком CDMA 3G працює на частоті 800 та 1900 МГц. На момент написання цієї статті мережа в діапазоні 800 МГц покриває практично всю Україну. Intertelecom СДМА ЄВДО пропонує широке національне покриття та безлімітні доступні тарифи. Але реальна середня швидкість мережі становить 2-3 Мегабіт. Комусь цього достатньо, а комусь хочеться більше. 3G оператори Київстар, Lifecell, Vodafone (МТС) і ТріМоб пропонують швидкість більше - в середньому 4-8 Мегабіт. Але отримувати задоволення на жаль можу не все. Однією з в'язких причин є недоступність послуги через відсутність покриття. Мережа ще будується і для розширення мережі до всеукраїнських масштабів потрібен час. Але ми готові допомогти Вам посилити сигнал 3g у заміському будинку чи фоісі. Для цього знадобиться встановлення спеціального обладнання - 3G репітера.

Для правильного підбору репітера 3G необхідно визначити кілька моментів:
1) Який стандарт 3G використовується оператором у місці встановлення репітера: UMST чи CDMA EV-DO.
2) Зробити вимірювання рівня 3G сигналу для правильного підбору репітера.

Розрахунок зони покриття від системи посилення стільникового 3G зв'язку

Розрахунок покриття 3G репітера

Отже, при доборі репітера необхідно розуміти основні речі. Це свого роду три кити, які є базовими критеріями для розрахунку зони покриття:

  1. Рівень вхідного сигналу в місці встановлення зовнішньої антени
  2. Необхідна площа покриття
  3. Розрахунок загального згасання у системі

Рівень сигналу можна виміряти смартфоном чи модемом, активувавши функцію Netmonitor .

Найпростіший спосіб зробити виміри – використовуючи мобільний телефон Samsung Galaxy з операційною системою Android. Для активації інженерного меню набираємо *#0011# .

Знаючи сигнал на вході, Ви можете сміливо дзвонити до нас. Наші співробітники допоможуть підібрати оптимальний репітер-підсилювач мобільного сигналу 3g.