(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Мережі 3G вмирають. Німеччина використовуватиме частотний спектр 3G у нових цілях

3G сети

Німеччина почне відключення мереж 3G у 2021 році

У міру того, як мережі 5G набирають популярності, оператори починають відмовлятися від застарілих технологій. Мобільні оператори Німеччини встановили термін припинення надання послуг у мережах 3G.

Компанія Deutsche Telekom повідомила, що планує відключити свою мережу 3G вже 30 червня 2021 року. Після чого оператор має намір продовжити збільшувати кількість базових станцій 4G та 5G. Оператори Telefonica Deutschland та Vodafone Germany оголосили про свої плани відключити мережі 3G у 2022 році.

У Deutsche Telekom заявили, що компанія використовуватиме мережі 4G, щоб заповнити пробіл у покритті 3G. Однак клієнтам, які не мають сумісного обладнання, доведеться перейти на мережу 2G. У компанії додали, що майже всі пакети вже мають доступ до 4G. Це означає, що клієнтам не доведеться платити за нові пакети.

Дірк Восснер (Dirk Wossner), член ради директорів та генеральний директор Deutsche Telekom, заявив, що оператор активно розгортає мережі 5G у Німеччині.

Відключення 3G наступного літа дозволить нам покращити нашу мережу. Ми використовуємо частотний спектр 3G, який стає доступним для найсучасніших технологій. Ми хочемо запропонувати LTE всім користувачам, і ми будуємо найбільшу в Німеччині мережу 5G.

Відключення мереж 3G продовжується в глобальному масштабі. Офіційні оголошення про припинення надання послуг 3G були зроблені в Індії, Іспанії, США та інших регіонах.