(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

В Україні затвердили план щодо впровадження технологій 5G

В Україні незабаром з'явиться сучасний надшвидкий інтернет стандарту 5G. У Кабінеті міністрів затвердили план заходів щодо підвищення якості мобільного зв'язку на найближчі два роки. У цьому плані також є пункти щодо можливості розвитку технологій 5G інтернету в Україні.

Як зазначено в документі, в Україні в 2020-2022 роках планується впровадження європейських підходів до інформування споживачів щодо рівня якості послуг телефонії, смс та мобільного доступу до Інтернету.

Стандарти мобільного зв'язку будуть узгоджені з європейськими стандартами ETSI, які дозволять впровадити технології UMTS/LTE та 5G. Наголошується, що стандарти та технології впровадять до четвертого кварталу 2021 року, а 5G в Україні з'явиться до кінця 2022 року.

"Йдеться про імплементацію європейських підходів якості мобільного зв'язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану стануть положення, які дозволять надалі впроваджувати в Україні технологію 5G", - пояснив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

5G – це п'яте покоління мобільного зв'язку, яке діє на базі стандартів телекомунікацій 5G/IMT-2020 та за наявними стандартами 4G. Вона забезпечує більшу доступність широкосмугового мобільного зв'язку, наднадійні масштабні системи комунікації між пристроями та меншу затримку швидкості інтернету, меншу витрату енергії батарей у обладнання. В Україні 5G-інтернет почнуть запроваджувати з 2022 року.