(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

На виставці IFA 2018 компанія Huawei представила незвичайний пристрій під назвою AI Cube. Воно позиціонується як розумна колонка, роутер та LTE-модем.

Умная колонка с 4G роутером от Huawei

Дизайн

Незважаючи на назву AI Cube, колонка Huawei зовсім не виглядає як куб, а виконана у формі циліндра. Чому компанія обрала саме таку назву на її стенді на IFA 2018 відповісти не змогли. Можливо, це натяк на багатогранність пристрою. Але як би там не було, виглядає AI Cube симпатично і нагадує по дизайну колонку Google Home, нижня частина якої обтягнута тканиною, а верхня зроблена з білого пластику.

При цьому AI Cube відразу пропонує кілька кольорів тканини, що прикриває динаміки: сірий, червоний та оливковий. Останні два виглядають особливо цікаво.

Управління AI Cube винесене на верхню грань корпусу, тут знаходиться LED-індикатор, клавіші гучності, а також кнопка, яка дозволяє одним натисканням відключити мікрофон.

Підключення живлення, а також кабелю LAN здійснюється через нижню частину корпусу, для цього є спеціальний виріз, який дозволяє заводити дроти під корпус.

Незважаючи на всю заявлену функціональність, розміри пристрою вийшли цілком компактними і становлять 218 мм у висоту, при діаметрі 116 мм. Вага корпусу у своїй досягає 900 р.

Звук

Нехай колонка і розумна, але одна з її головних призначень — це прослуховування музики.

Huawei AI Cube

За цим параметром у Huawei обіцяють, що AI Cube зможе здивувати слухачів завдяки звуковій порожнині 400 мл, алюмінієвій діафрагмі та програмному комплексу Huawei Histen, який забезпечує додавання віртуального басу, лінійний фазовий еквалайзер та адаптацію звуку під навколишнє приміщення.

У галасливій обстановці виставкового залу складно було оцінити звучання AI Cube, але можу відзначити, що колонці цей шум перекричати вдалося, звучить вона справді голосно. При цьому шум не заважає їй розпізнавати голос та викликати голосового помічника Alexa.

Wi-Fi-роутер та LTE-модем

У принципі, розробляючи AI Cube у Huawei могли б зупинитися на функціональності розумної колонки, зараз такі пристрої досить популярні. Але компанія не могла прогаяти можливість підкреслити той факт, що також займається виробництвом телекомунікаційного обладнання. В результаті колонка отримала порт LAN, модуль Wi-Fi 802.11ac і разом з ними здатність роздавати інтернет на частоті 2,4 та 5 ГГц зі швидкістю до 1200 Мбіт/с.

AI Cube Huawei

Але і на цьому в Huawei вирішили не зупинятися, тому на нижній частині корпусу AI Cube є слот Micro SIM для картки. Колонка підтримує стандарт LTE Cat.6 і вміє працювати як LTE-модем зі швидкістю передачі даних до 300 Мбіт/с. Відповідно, користувач може роздавати через AI Cube як дротовий, і мобільний інтернет.

Голосовий помічник та правління розумним будинком

Як «голос» для своєї розумної колонки в Huawei вибрали Amazon Alexa. Свій вибір у компанії доводять тим, що Amazon вдалося інтегрувати голосового помічника з великою кількістю рішень, на основі яких можна побудувати розумний будинок. Зокрема, Alexa підтримує пристрої Samsung SmartThings, WeMo, TP-Link, Nest, Philips HUE, Ring, Insteon та EcoBee. Крім цього, і сама компанія Amazon розвиває цей напрямок, пропонуючи камери безпеки для дому.

Таким чином, AI Cube може не тільки програвати музику, роздавати дротовий чи мобільний інтернет, але й управляти пристроями розумного будинку за допомогою голосових команд. На жаль, сама Alexa поки що розуміє лише англійську, французьку, німецьку та японську мови.

В підсумку

З Huawei AI Cube на виставці IFA 2018 вийшов цікавий шоу-стопер, адже це перший пристрій, який поєднує в собі функціональність і розумної колонки, і роутера, і LTE-модему. Така універсальність AI Cube справді підкуповує, адже можна одним гаджетом у будинку помітити одразу два чи три. Але тут залишається питання ціни, яку Huawei, на жаль, не назвали. Компанія планує розпочати продаж колонки в Європі до кінця року, але судячи з того, що сама Alexa підтримує обмежену кількість мов, на широкі продажі в Huawei поки не розраховують. Втім, цілком можливо, що AI Cube лише один із перших подібних пристроїв від виробника і в майбутньому він представить його версію з Google Assistant, щоб розширити географію продажів.