(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Український оператор мобільного зв'язку Lifecell та провідні компанії-виробники обладнання для мереж зв'язку Ericsson та Huawei спільно розпочнуть роботу з розробки зв'язку п'ятого покоління (5G). Декларацію про співпрацю між компаніями підписано у вівторок, 6 грудня 2016 року.

5G в Україні

Варто зазначити, що остаточно 5G у світі ще не затверджено, проте відомо, що швидкість затримки сигналу буде зведена до мінімуму. 5G ( п'яте покоління ) — найшвидше підключення через міжнародну комп'ютерну мережу Інтернет, рекордом якого є 7.6 Гбіт/с. Станом на 29 жовтня 2016 року не є ратифікованою міжнародною спілкою з телекомунікацій (МСЕ). Ця технологія дозволить дистанційно здійснювати складні хірургічні операції, створювати безпечні самоврядні автомобілі та розвивати інші сервіси, яких поки що не існує.

Країни, які хочуть збудувати цифрову економіку, повинні включитися в процес розвитку 5G ще на ранньому етапі. Голова Національної комісії, яка здійснює регулювання у галузі зв'язку та інформатизації, Олександр Животовський заявив, що його відомство готове підтримувати цю ініціативу.

"Раніше технології зв'язку в Україні впроваджувалися з великим відставанням від решти світу, тому що ніхто ніколи не планував їх запровадження заздалегідь. У питаннях впровадження 5G ми хочемо йти в ногу з Європою та сподіваємося запустити зв'язок п'ятого покоління до 2020 року", - наголосив Животовський.

У свою чергу представники Huawei, Ericsson та lifecell відзначили, що на першому етапі робота з розвитку 5G полягатиме в консультаціях, обміні досвідом та інформацією, а далі компанії розраховують на підтримку держави.