(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(
ТВі Свобода слова

Об'єднана опозиція «Батьківщина» зменшує фінансування своєї виборчої кампанії та перераховує 2 млн. грн. телеканалу ТВі для погашення податків та поновлення роботи/

Як повідомив «Коментарям» голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, політична сила вважає, що ця сума вплине на припинення податкових переслідувань каналу та забезпечить продовження його роботи.

«Об'єднана опозиція ухвалила рішення зменшити фінансування виборчої кампанії та надіслати додатково 2 млн. грн. на те, щоб не відключили канал ТВі, щоби не закрили єдиний незалежний канал у цій країні, щоб люди чули правду», - зазначив Яценюк.

Він нагадав, що українці вже перерахували для ТВі близько 2 млн. грн. для сплати нарахованих каналу податків та штрафу. Як повідомляли «Коментарі», 3 липня податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиректора «ТВі» Миколи Княжицького за підозрою в ухиленні від сплати податків на суму 3 мільйони 25 тисяч гривень. На телеканалі «ТВі» було вилучено документи щодо фінансово-господарської діяльності підприємства. Наприкінці липня телеканал «ТВі» було відключено кабельною мережею «Тріолан».

З 1 вересня оператор кабельного телебачення «Воля-кабель» виключить телеканал «ТВі» з базового пакету і перенесе його до «розширеного», який доступний набагато меншій кількості глядачів.

Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про закриття рахунків телеканалу. За словами гендиректора телеканалу Миколи Княжицького, податкова вимагала заплатити 9 млн. грн.

17 вересня Президент України Віктор Янукович звернувся до членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією навколо телеканалу ТВі, який прибирають зі своїх пакетів кабельні оператори.