(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(


Операційна система для смартфонів Google Android виявилася найпопулярнішою у четвертому кварталі 2010 року, вигравши першість у майже 10-річного лідера ринку – платформи Symbian від фінської Nokia.

Так, як передає Reuters, виробники телефонів продали 32,9 мільйона апаратів на базі ОС Android, що приблизно в сім разів більше, ніж було реалізовано на рік раніше, повідомила дослідницька фірма Canalys.

У той же час, продаж телефонів, що працюють із системою Symbian, склали 31 мільйон штук. ОС Nokia Symbian була незмінним лідером ринку з моменту появи відповідного сектора промисловості 10 років тому.

Відзначимо, що вільна платформа Google Android своїм успіхом зобов'язана, перш за все, популярним моделям телефонів від таких виробників, як Samsung Electronics, HTC і LG Electronics, а також ряду операторів мобільного зв'язку, які в деяких регіонах активно просувають мобільні апарати на базі Android.

Загалом, за даними Canalys, ринок смартфонів у четвертому кварталі зріс на 89% у річному обчисленні до 101,2 мільйона проданих апаратів.