(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(


В Індії представили аналог iPad ціною 35 доларів

Індійський уряд представив прототип свого планшетного комп'ютера з сенсорним екраном. Ціна цього аналога iPad складає лише 35 доларів.

Новинку передбачається запустити в серію вже наступного року.

Призначений для студентів, мінікомп'ютер призначений для входу в інтернет, відеоконференцій та роботи в текстових редакторах.

Наразі уряд, на замовлення якого комп'ютер було розроблено провідними коледжами країни, шукає, де розмістити замовлення на його виробництво.

Пристрій, представлений у четвер, не має жорсткого диска, а картка пам'яті - як мобільні телефони - і, за повідомленнями, може працювати від сонячних батарей.

Ціна індійського апарату в багато разів менша, ніж надзвичайно популярного iPad американської корпорації Apple, який коштує в роздріб від 499 доларів.

Індійський міністр розвитку людських ресурсів Капіл Сібал повідомив, що комп'ютер, на якому буде встановлена операційна система Linux, буде доступний для вузів країни вже наступного року.

За словами міністра, автори проекту планують знизити ціну мінікомп'ютера до 20 доларів, а зрештою до 10 доларів.

В інтерв'ю індійській газеті Economic Times Міністр заявив. що ця машина – відповідь "100-доларовому лептопу", створеному Массачусетським технологічним інститутом у США.

Ідею розробки цього планшетного комп'ютера приватний сектор сприйняв прохолодно. Зрештою, прототип був створений в елітному індійському Технологічному інституті.

За словами представниці міністерства, створення такої машини стало можливим завдяки значному зниженню цін на комплектуючі.

За матеріалами: Бі-бі-сі