(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(


Фінська корпорація Nokia – найбільший у світі виробник стільникових телефонів – має намір випустити власний планшетний комп'ютер.

Про це повідомляє інтернет-видання The Street з посиланням на аналітика Ашока Кумара з інвестбанку Rodman & Renshaw.

За даними Кумара, отриманими від технологічних партнерів Nokia, фінська компанія збирається знову вийти на ринок планшетів восени 2010 року і скласти конкуренцію Apple, Dell, HP та Microsoft, а також іншим виробникам, які анонсували випуск таких пристроїв.

Аналітик зазначив, що фінська компанія використовує в новому планшеті ОС MeeGo, а також укласти партнерську угоду з найбільшим виробником комп'ютерних мікропроцесорів – корпорацією Intel.

При цьому він зробив висновок, що для того, щоб витримати конкуренцію з боку Apple, Nokia доведеться продавати свій планшет за меншою, ніж планшета iPad, ціною.

Представники Nokia офіційно не прокоментували інформацію про нову розробку.

У 2005 році Nokia вже виходила на ринок планшетних комп'ютерів, випустивши портативний інтернет-пристрій N770, за якими пішли планшети N800 і N810. Однак ці пристрої не набули широкого поширення.

Nokia зробила ще одну спробу вийти на ринок таких пристроїв, випустивши N900, який компанія називає "мобільним комп'ютером". Однак він не можна порівняти за характеристиками із сучасними планшетами, оскільки розмір екрану N900 становить 3,5 дюйма по діагоналі і він виконаний у традиційному форм-факторі смартфона з висувною клавіатурою. Для порівняння, планшет Apple iPad має екран з діагоналлю 9,7 дюйма.

Нагадаємо, 3 квітня в США стартували продажі планшета iPad. Лише за перший день було продано понад 300 тисяч таких пристроїв.

За матеріалами: Lenta.ru