(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(


Компанія Google оголосила про поетапне припинення підтримки браузера Internet Explorer 6, в якому були виявлені елементи, що стали вразливими для нещодавньої кібератаки на популярну пошукову систему.

Як сказано в заяві Google, з 1 березня деякі з інтернет-сервісів компанії, у тому числі Google Docs, перестануть працювати коректно з IE6.

Google закликав всіх користувачів змінити або оновити браузер "якнайшвидше".

За версією Google, недавня атака виходила з Китаю. Скориставшись вразливістю в IE6, хакери зламали поштові скриньки у сервісі Gmail, що належать китайським правозахисникам, після чого Google погрожував піти з китайського ринку.

Після виявлення вразливості уряду Німеччини та Франції рекомендували своїм громадянам перейти на інший браузер, принаймні доти, доки не буде закрито.

Зазвичай Microsoft випускає латки щомісяця, але після гучної атаки корпорація вирішила вжити екстрених дій майже за три тижні до запланованого апдейту.


Тим не менш, тепер Google має намір поступово припинити підтримувати IE6, "починаючи з Google Docs та Google Sites".

Google Docs – це аналог офісних пакетів типу Microsoft Office, що дозволяє створювати текстові документи або електронні таблиці за допомогою програми, розміщеної в Інтернеті. Google Sites дозволяє створювати веб-сторінки.

З часу випуску IE6 минуло вже дев'ять років, але близько 20%, як і раніше, ним користуються, зокрема й окремі британські урядові відомства. Microsoft каже, що підтримуватиме цю версію браузера до 2014 року.

Те, що сталося, дозволило конкуруючим браузерам, таким як Mozilla Firefox, збільшити свою частку ринку. За даними компанії Stat Counter, у Європі Firefox практично зрівнявся з Microsoft: 40% у Firefox, 45% у Internet Explorer.

На деяких ринках, наприклад, у Німеччині та Австрії, Firefox вийшов у лідери, повідомила компанія.