(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Компанія Google представила у вівторок, 5 січня, у штаб-квартирі Google та на офіційному сайті компанії свій перший смартфон Nexus One, заснований на платформі Android 2.1.

На думку виконавчого директора НТС Пітера Чоу, Nexus One розширить уявлення громадськості про можливості смартфона. "Приголомшливий союз форми та функцій", - коментує новинку Ерік Тсенг із Google.

Новинка оснащена процесором Qualcomm із частотою 1 гігагерц, 5-піксельною відео- та фотокамерою, стереосистемою Bluetooth, навігатором.

Батареї можуть працювати без підзарядки до 7 годин, якщо ведеться розмова, або до 5 годин, якщо використовується інтернет.


Вартість Nexus One із контрактом T-Mobile складає 179 доларів. У вільному продажу на сайті Google смартфон коштує 529 доларів.

Придбати новий смартфон можна буде в онлайн-магазині Google, який, як запевняють представники компанії, розпочне роботу вже "найближчими хвилинами".

У Google зазначили, що доставка замовлених через інтернет смартфонів здійснюватиметься у США, Великій Британії, Сінгапурі та Гонконгу.

У 2010 році Google зі знижкою з'явиться для клієнтів операторів мобільного зв'язку Verizon Wireless та британської Vodafone.


Бажання мати власний телефон пояснюється прагненням Google утримаються на ринку в міру того, як користувачі все частіше воліють заходити в інтернет не з комп'ютера, а з мобільного телефону.

Левову частку доходів Google складають комісійні від продажу реклами під час використання пошукового механізму компанії.

На прес-конференції представники Google заявили, що Nexus служить "точкою переходу від інтернету до телефону та прикладом того, чого можна досягти від мобільного телефону, використовуючи операційну систему Android".

Google встановив свій власний портал, через який клієнти можуть замовити телефон безпосередньо від компанії. Він може бути підключений до одного з мобільних операторів, або це може бути тільки апарат.

Аналітик компанії Gartner Кароліна Міланезі вважає, що така пропозиція може бути дуже привабливою для клієнтів, які самі зможуть вирішувати, з якою фірмою мобільного зв'язку укладати контракт.

"Ви купуєте телефон, а вже потім вибираєте до нього сім-карту", - пояснює Міланезі.

Представник компанії Vodafone повідомив в інтерв'ю Бі-бі-сі, що цей оператор першим "вивів телефон Google на англійський ринок", але наголосив, що ця "угода не була ексклюзивною", з чого випливає, що й інші оператори мобільного зв'язку незабаром зможуть запропонувати телефон своїм клієнтам.

Тим часом, як свідчать дані Gartner, частка операційної системи Android на світовому ринку смартфонів становить близько 3,5%, тоді як Nokia має 39% ринку, а Apple – 17%.

Крім того, як з'ясувалося на презентації, Google ще в середині грудня розіслала апарати Nexus One представникам індустрії мобільного зв'язку для тестування.

При цьому з користувачів ексклюзивної "іграшки" взяли слово, що вони ні з ким не ділитимуться своїми враженнями до 5 січня.
Незважаючи на ажіотаж навколо Nexus One, перші відгуки про телефон були не найзахопленішими.

Рецензенти відзначили швидкість, з якою пристрій перемикається з використанням однієї програми на іншу.

У той же час, як здалося рецензентам, що оцінював апарат, Nexus One не має характеристик, які зараз вже вважаються стандартними для смартфонів.

"Телефон Google за великим рахунком не дуже відрізняється від iPhone, - написав у своєму блозі Фред Вілсон з компанії Union Square Ventures. - По суті, його можна назвати клоном iPhone".

7 січня Nexus One зможуть побачити тисячі відвідувачів виставки Consumer Electronics Show, що відкриється у Лас-Вегасі.

За матеріалами: Lenta.ru, РІА Новини, Бі-бі-сі Теги: Google, Google Android