(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(


Центр радіочастот перестав збирати коди IMEI у свою базу. У ній налічується вже близько 79,5 мільйонів кодів. "І база продовжує поповнюватись", - стверджує Бондаренко. Обіцяне відключення нелегальних мобільних телефонів в Україні відкладається, пише газета Сегодня.

Відключити сірі мобільні телефони мали 16 січня, але цього не робитимуть до середини 2010 року, повідомив речник Українського центру радіочастот Олександр Бондаренко.

"Схема така - на сірий телефон відправляється SMS про те, що походження трубки є сумнівним, і через три місяці його буде відключено", - пояснив Бондаренко, але каже, що розсилкою SMS доручили займатися мобільним операторам.

Оператори стверджують, що відключати сірі мобільні не можуть. "Ініціатори такого проекту не зовсім розуміли, яке обладнання використовують оператори. Ми можемо працювати тільки з сім-картою. Технічно ми можемо відключати картку абонента, але він може поміняти її на нову і продовжувати говорити краденим телефоном далі. До того ж у нас немає приводу для блокування картки, якщо людина платить за послуги, щоб відключати трубки, нам потрібно встановити спецобладнання, тому запуск усієї системи може бути реалізований протягом наступного року, є група з представників операторів та Нацкомісії з питань регулювання зв'язку, вона займається вирішенням цього питання. але поки що нічого не прийнято", - пояснив сьогодні Владислав Войтович, начальник прес-служби одного з мобільних операторів.

Таку ж позицію дотримуються й інші постачальники послуг мобільного зв'язку, які працюють в Україні.

Експерти у сфері телекомунікацій підтверджують, що для блокування телефонів потрібне дороге обладнання, яке коштує сотні тисяч доларів. За їхніми словами через витрати на техніку оператори можуть підвищити вартість мобільного зв'язку.

Щоб перевірити, чи занесено IMEI до бази даних, потрібно дізнатися код телефону, набравши комбінацію *#06#, після чого на дисплеї висвітиться код. Його потрібно запровадити у рядку пошуку IMEI на сайті www.ucrf.gov.ua. Якщо такий код є в базі даних, то апарат сертифікований в Україні.

Як повідомлялося, з 1 липня заборонено продаж мобільних телефонів, чиї міжнародні ідентифікаційні коди IMEI відсутні в узагальненій базі даних автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів на території України.

За матеріалами: Сегодня