(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Компанії Microsoft, Yahoo! і Amazon увійшли до альянсу Open Book Alliance, основним завданням якого буде конкуренція з проектом Google Book Search. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Окрім Microsoft, Yahoo! та Amazon в Open Book Alliance входить The Internet Archive та ряд літературних організацій.

Як альянс збирається боротися з Google, не повідомляється. Керівники альянсу лише зазначають, що вони мають кілька комплексних варіантів вирішення проблеми. Мирова угода була розроблена після колективного позову літераторів та видавництв до Google, у рамках якого вони звинувачували компанію у масовому порушенні авторських прав. За умовами угоди, загалом автори отримають щонайменше 45 мільйонів доларів.

На думку творців Open Book Alliance, ініціатива Google зі сканування книг із різних бібліотек призведе до того, що пошуковик стане, по суті, монополістом у цій галузі. А це, у свою чергу, позбавить споживачів вибору та дозволить Google необґрунтовано завищувати ціни на свої послуги, вважають в альянсі. Також альянс критикує мирову угоду Google, згідно з якою будь-який автор книги може отримати 60 доларів за дозвіл перевести її у цифровий вигляд. Google приймає заявки на виплати або відмови від участі у мировій угоді до 4 вересня 2009 року, після цієї дати компанія ніяких виплат авторам, які не встигли ознайомитися з угодою, робити не буде. За матеріалами: Lenta.ru Теги: Google, Microsoft, Yahoo!