(098) 333-37-97
(050) 619-49-34
0
0

Ваш кошик порожній :(

Обмежений кабель RG-8

Існує багато усталених народних міфів і думок про те, що алюмінієвий обміднений Copper Clad

Aluminium (CCA) – це комільфо. В основному такі висловлювання звучать на технічних форумах, де інженери пов'язані побудовою кабельного та супутникового ТБ, де використовуються кабель з діаметром центральної жили менше 6 мм. У таких випадках професіонали дійсно віддають перевагу міді. І це правильно, тому що немає сенсу заощаджувати на кабелі такого калібру.

Інакше справи при виробництві 50 Омних кабелів діаметром 10-30 мм які використовують у ВЧ та НВЧ діапазонах частот 150 – 5000 МГц. Давайте зважимо всі “за” та “проти”. Відразу хочеться відзначити, що імениті виробники таких кабелів Ericsson, Draka, RFS, Nordic випускають кабель RG-8 саме з провідником з алюмінію (Copper Clad Aluminium - СCA).

Економія

Ціна на кабель із центральним провідником з омедненого алюмінію (CCA) на 15 – 30 % нижча, ніж ціни на кабель із мідним (Cu) провідником.

Механічні властивості

Кабель з омедненого алюмінію м'якший і пластичніший, в результаті його зручні використовувати при прокладанні та монтажі.

Електричні властивості

Електропровідність алюмінію гірша, ніж міді. Відмінно - значить використовуватимемо мідь. Але фокус у тому, що з передачі ВЧ сигналу на частотах вище 10 МГц носії заряду концентруються в поверхневому шарі провідника завдяки скін-ефекту. Тобто сигнал поширюється між зовнішнім шаром центрального провідника та оплеткою! Товщина цього зовнішнього скін-шару становить приблизно 0,025 мм, а товщина мідного шару у CCA провідниках у брендових кабелях зазвичай не менше 0,1 мм. Таким чином, у CCA провіднику весь струм тече в поверхневому мідному шарі. І таким чином, за своїми електричними характеристиками, CCA провідник практично еквівалентний мідному провіднику.

Висновки:

ВЧ кабелі з омедненого алюмінію мають меншу масу, більшу гнучкість і привабливішу ціну. При CCA кабель абсолютно не поступається мідним аналогам за характеристиками передачі енергії ВЧ.

Коаксіальний кабель RG-8 Copper Clad Aluminium – СCA.